Nieuwe collega

Wie het kantoor van Jos Venselaar & Partners binnenstapt ziet eerst Lonneke Nooy achter de beeldschermen. Er tegenover zit haar nieuwe collega Liza Brom. En waar is de directeur vraagt de bezoeker gekscherend. Er komt een stem uit een ander vertrek. “Die het nou personeel um nie mjèr te hoeve werke.”
Als de hilariteit is neergedaald, zegt Jos blij te zijn met de personele uitbreiding. Zijn bedrijf groeit gestaag. Hij zegt daardoor weer tijd te hebben om periodiek ondernemers te bezoeken die klant zijn. “Verzekere is meer dan elke maond un rèkening sture en wachten totdat ze schaoje hebbe.”

Hééél dichtbij

Liza heeft voor de bezoeker ondertussen voor thee gezorgd. De dorpse en gemoedelijke benadering van Jos Venselaar is duidelijk op haar lijf geschreven. Ze is 26 jaar geleden in Doornenburg geboren en woont samen sinds 3 jaar met haar vriend Seb Pruijn in een nieuwbouwwoning in Vleumingen. Samen hebben ze een zoon Kay inmiddels 10 maanden oud.
“Ja hoor, het is daar hartstikke fijn wonen.” Gendt is voor haar gevoel haar thuis. “Dat komt ook omdat onze vriendenploeg over het algemeen uit Gendt komt.”
Dus het werk is wel héél dichtbij.

Liza begon haar werkzame leven op een verzekeringskantoor in Velp. Na zes jaar kwam ze tot inzicht dat een groot kantoor, waar klanten alleen op afspraak komen, niet haar dingetje is. Ze vertrok naar een dorpse SNS Bank met verzekeringen. Totdat ze na een half jaar het geroezemoes vernam dat Jos Venselaar denkt aan personele uitbreiding. En dat gericht op verzekeringen.

En dat is wat ze wil, zegt Liza met een tevreden gezicht. Als de bezoeker de indruk heeft dat verzekeringen saaie kost is, weerlegt ze het direct. “Nee hoor, je bent met mensen bezig.” Zoeken naar de beste verzekering die bij mensen past. Ja, je bent ook met mensen bezig die schade hebben, weet ze. En dan is het voor haar een uitdaging dat zo goed mogelijk af te handelen. Maar ja, verzekeraars kunnen grillig zijn en minder of nog erger niet uitkeren. Teleurstelling tot boosheid is dan troef. Liza lacht, maar dat is dé kracht van ons als tussenpersoon om de relatie tevreden te houden.

Binnenlopen

Liza praat gemakkelijk. Alsof ze de bezoeker al vaker heeft ontmoet, voert ze een prettig gesprek. Ze heeft bij Jos Venselaar er een week op zitten. Ja hoor, ik vind het nog steeds fijn, grapt ze. Ongevraagd legt ze uit waarom. Kleinschalig, gemoedelijk, geen afgebakend takenpakket en vooral de sfeer. “Hier kun je zonder afspraak gewoon binnenlopen. Da’s zo gezellig.”

 

 


Terug naar het nieuwsoverzicht